Vill du ge en gåva?

Det finns många olika sätt att kunna hjälpa till. Det mesta av det vi gör bygger på de frivilliga gåvor vi får in. Därför är det extra bra för oss med de olika sätten av återkommande givande som finns – det gör det enklare för oss att kunna planera och fortsätta att utveckla vårt arbete. Men alla gåvor är viktiga, stora som små. Här hittar du olika sätt att kunna vara med och ge. Verkar det ändå krångligt? Hör av dig till någon av oss som jobbar i kyrkan så kan vi hjälpa dig.

Automatisk banköverföring

Ge en stående gåva varje månad från din internetbank . Då behöver du göra en överföring till församlingens konto, och bocka för att utbetalningen ska ske varje månad. Vår konto på Nordea: 9960 340 171 617-4


Månadsgivare med Autogiro

Månadsgivare med autogiro kräver att du registrera dig via samfundets hemsida.


Kyrkoavgiften

Kyrkoavgiften betalar du via skatten. Den går, om du inte gör ett aktivt val, till Svenska kyrkan. Sedan många år tillbaka finns det möjlighet att istället välja att låta avgiften gå till Equmeniakyrkan och vår församling. Här kan du både läsa mer om fördelningen och genomföra själva bytet


Överlåta aktieutdelning

Du som äger aktier i ett börsnoterat bolag har laglig möjlighet att skänka aktieutdelningen skattefritt till församlingen. Det innebär att gåvan blir större än om du först betalar skatt på utdelningen och sedan skänker vinsten. Utdelningen måste dock skänkas innan den når dig för att den ska bli skattefri. Du kan läsa mer på Equmeniakyrkans hemsida eller ladda ner och skriva ut en mall som du kan ta med till din bank.


Enstaka gåvor

Självklart kan du även fortsätta ge vid enskilda tillfällen. Då fungerar ju våra Bankgiro, Plusgiro eller Swish utmärkt. De hittar du direkt här under.

Tveka inte att ta kontakt om det är något du undrar över, eller om vi kan underlätta för dig på något sätt.


Alla siffror

 • Nordea är vår huvudbank
 • Adress: Equmeniakyrkan Hovslätt, Björkbackavägen 2, 556 28 Jönköping
 • Organisationsnummer 826000-1204, 
 • Bankgiro 466-7838 
 • Plusgiro 171617-4.
 • Församlingens konto: 9960 340 171 617-4 hos Nordea, Jönköping 
  (Clearingnr: 9960, bankkonto 340 171 617-4)
  (används för återkommande betalningar som registreras i din internetbank.)
 • Församlingsnummer hos Equmeniakyrkan: 5734 
 • Swish till nummer 1232826725